sedó taller1940  L’any 1910 va néixer, al Priorat, l’Enric Sedó. Als 10 anys es va traslladar a Esparreguera, un poble amb una tradició terrissaire mil·lenària i que en l’actualitat encara es considera Zona d’Interès Artesanal. Aviat va entrar d’aprenent a la terrisseria de Cal Gerrer, un dels obradors més antics del poble. Acabada la guerra, l’any 1942 l’Enric va obrir la seva pròpia terrisseria al carrer de Barcelona nº 60.

 

 

 

[hr]sedó article 1972Als anys 60 quan els atuells de terrissa ja estaven en plena crisi, la filla de l’Enric, la Conxita Sedó i el seu marit, Feliu Trujilo Vergés van decidir incorporar-se a la terrisseria però no per seguir amb la tradició esparreguerina de la terrissa sinó per dedicar-se a la ceràmica artística. A partir d’aquest moment el taller pren un nou caire, el Feliu i la Conxita començaren a tenir encàrrecs i a fer exposicions. L’any 1985 van inaugurar el taller-exposició Ceràmiques Sedó tal i com el coneixem avui en dia, on conviuen zones de l’antiga terrisseria, com ara la bassa del fang, amb un modern taller de ceràmica.

 

[hr]sedó mestre artesà 2009Actualment la néta de l’Enric Sedó, Glòria Trujillo Sedó i el seu marit Salvador Garcia treballen a l’obrador que va obrir l’avi Enric. Agermanen la tradició amb la modernitat, la seva obra personal destaca per la gran complexitat tècnica  i per l’aportació conceptual, mentre que  les peces que fan per encàrrec destaquen per seu elaborat disseny.

 

 

sedó mestra artesana 2013[hr]L’any 2009 el Feliu Trujillo Vergés va rebre el guardó de Mestre Artesà en reconeixement a la seva trajectòria artística. La Generalitat de Catalunya, l’any 2013,  també va atorgar el guardó de Mestra Artesana a la Glòria Trujillo Sedó en reconeixement a tota la seva obra.