Sedó taller1940 El año 1910 nació, el Priorat, Enrique Sedó. Como 10 anys es va traslladar a Esparreguera, un poble amb una tradició terrissaire mil·lenària i que en l’actualitat encara es considera Zona d’Interès Artesanal. Aviat va entrar d’aprenent a la terrisseria de Cal Gerrer, un dels obradors més antics del poble. Acabada la guerra, el año 1942 Enrique abrió su propia alfarería en la calle de Barcelona n º 60.

 

 

 

Artículo Sedó 1972Als anys 60 cuando las vasijas de barro ya estaban en plena crisis, la hija de Enrique, Conchita Sedó y su marido, Feliu Trujilo Vergés van decidir incorporar-se a la terrisseria però no per seguir amb la tradició esparreguerina de la terrissa sinó per dedicar-se a la ceràmica artística. A partir d’aquest moment el taller pren un nou caire, el Feliu i la Conxita començaren a tenir encàrrecs i a fer exposicions. El año 1985 inauguraron el taller-exposición Cerámicas Sedó tal y como lo conocemos hoy en día, donde conviven zonas de la antigua alfarería, como la balsa del barro, con un moderno taller de cerámica.

 

Sedó maestro artesano 2009Actualmente la nieta de Enrique Sedó, Glòria Trujillo Sedó i el seu marit Salvador Garcia treballen a l’obrador que va obrir l’avi Enric. Agermanen la tradició amb la modernitat, la seva obra personal destaca per la gran complexitat tècnica i per l’aportació conceptual, mentre que les peces que fan per encàrrec destaquen per seu elaborat disseny.

 

 

Sedó maestra artesana 2013

El año 2009 el Feliu Trujillo Vergés va rebre el guardó de Mestre Artesà en reconeixement a la seva trajectòria artística. La Generalitat de Catalunya, el año 2013, també va atorgar el guardó de Mestra Artesana a la Glòria Trujillo Sedó en reconeixement a tota la seva obra.